HTML

Új Széchenyi Terv pályázati blog

Az Új Széchenyi Terv pályázatairól és az ÚSZT keretében megvalósuló fejlesztésekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

Linkblog

Tovább bővül a szekszárdi Samsonite

2012.08.10. 20:03 eupp

Samsonite cég logo.JPG

A "törhetetlen bőröndjeiről" ismert Samsonite Hungária Kft 778 millió forintos fejlesztéséhez 194 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretéből, amiből egy új anyagot fejlesztettek ki és kapacitásukat is növelték.

A vállalat fő profilját a különleges anyagból készült könnyű és ütésálló bőröndök adják, amelyek iránt globálisan növekszik a kereslet. A Samsonite cégcsoport ezért a nagyobb kapacitás és a termékportfólió bővítése érdekében 2009-ben mintegy hárommilliárd forint összegű beruházási programot indított el Magyarországon.

CURV bőröndök.JPGA projekt első lépése egy teljesen új, ütésálló, könnyű anyag, a „CURV” gyártástechnológiai folyamatának létrehozása volt. A folyamatos fejlesztések azonban infrastrukturális beruházást is igényeltek a, így a 2011. évi telephelyfejlesztési projekt során a meglévő gyártó csarnokot és irodát korszerűsítették, valamint új üzemcsarnokot és raktárt építettek fel.

A beruházási sorozat következő elemét képező jelen projektre a további kapacitás- és kínálatbővítés miatt volt szükség. A 778.863.248 forint összköltségvetésű projekt alapját két darab formázógép, illetve a gyártáshoz szükséges tartozékok, valamint targonca üzembe állítása jelentette. A beruházáshoz  194.715.812 forint támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv keretében.A sikeres fejlesztéseknek köszönhetően a szekszárdi gyár versenyképességét tovább tudta növelni, amely hozzájárult az árbevétel és a munkahelyek számának jelentős bővüléséhez is.

3 komment

Címkék: technológiafejlesztés szeszárd

A bejegyzés trackback címe:

https://ujszechenyiterv.blog.hu/api/trackback/id/tr754706107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Szilveszter 2013.01.09. 08:32:49

Sziasztok!
Lehet sejteni, vagy tudni, hogy a 2013-as évben lesz-e, milyen konstrukciókkal lesz meghirdetve telephelyfejlesztés vagy ipartelepítés pályázat? (január 28. után)?
Nagyon köszönöm a segítséget!

eurOP · http://www.eupalyazat.blog.hu 2013.02.05. 19:10:18

Kedves Szilveszter!

Itt lehetne erről informálódni, elvileg:
www.nfu.hu/forum_pate/27

Most úgy látom, erről nem írnak. A linken lévő telefonszámot azért érdemes felhívnod.

eurOP · http://www.eupalyazat.blog.hu 2013.02.05. 19:13:18

és egy korábbi NFÜ-s hírben lehetett olvasni, hogy mindegyiket kiírják, eszerint a telephelyfejlesztési és ipartelepítési pályázatot is: eupalyazatiportal.hu/palyazat_2013
süti beállítások módosítása