HTML

Új Széchenyi Terv pályázati blog

Az Új Széchenyi Terv pályázatairól és az ÚSZT keretében megvalósuló fejlesztésekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

Linkblog

Fejlesztések a Tázlári Műanyagüzemben

2012.08.31. 18:58 eupp

Hárommillió forintot meghaladó támogatást nyert el a közel 8 millió Ft összköltségű projektjéhez egy új műanyag-feldolgozó gép és egy targonca beszerzésére a Tázlári Műanyagüzem Kft az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiírásán.

Tázlári targonca.JPG

A Tázlári Műanyagüzem Kft. teljes egészében belföldi magánszemélyek tulajdonában levő vállalkozás, amely tevékenységét jelenlegi formájában 2003-ban kezdte meg. A cég fő tevékenysége polietilén zsugor síkfólia gyártása.

A társaság korábbi eszközparkjának összetétele már nem volt megfelelő a versenyképesség megőrzéséhez, a továbblépéshez. Az eddig alkalmazott eszközök teljesítménye alacsony volt, a megrendelések teljesítése sok időt vett igénybe, a versenytársak fejlesztésével lépést kellett tartani.

A vásárolt termékek a granulátum raklap súlyát is megemelték, ezért nagyobb teherárus targoncára volt szükség, illetve kapacitásbővítési célból szükségessé vált egy új gép beszerzése (SZ-45 típusú fóliafúvó forgófej), amellyel speciális műanyag fóliát nagy pontossággal lehet gyártani. A projektnek köszönhetően a vállalkozás új ügyfeleket szerezhet, erősödik piaci pozíciója, a meglévő ügyfelek pedig jobb színvonalú kiszolgálásban részesülnek.

A fejlesztés a vállalkozás árbevételét (5 %/év) és jövedelmezőségét is megnöveli. Növeli továbbá a cég hozzáadott értékét, a géppark korszerűbbé, magasabb színvonalúvá, gyorsabbá, környezetvédelmi, munkabiztonsági előírásoknak jobban megfelelővé válik. A fejlesztések révén a társaság hatékonysága és az eszközök termelékenysége is tovább fejleszthető.

2 komment

Címkék: gépbeszerzés dél-alföld műanyaggyártás

A bejegyzés trackback címe:

https://ujszechenyiterv.blog.hu/api/trackback/id/tr944744484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2012.09.09. 09:16:47

A szükséges gépi beruházások semmi mással nem helyettesíthetők. Ám azt furcsának tartom, hogy a legfőbb érték előállító - azaz a munkahelyeken dolgozó ember - képzését, szervezését, munkakedvének javítását, munkamegosztásának összehangolását szolgáló pályázatok miért nincsenek? Vagy vannak, csak én nem hallottam róluk?

eurOP · http://www.eupalyazat.blog.hu 2012.09.17. 18:01:08

Vannak, ezek az ún. TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) pályázatai, vagy az Új Széchenyi Terv keretében a Foglalkoztatási Programban meghirdetett pályázati kiírások, ezekről bővebben itt lehet olvasni: www.nfu.hu/doc/2643
süti beállítások módosítása