HTML

Új Széchenyi Terv pályázati blog

Az Új Széchenyi Terv pályázatairól és az ÚSZT keretében megvalósuló fejlesztésekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

Linkblog

Oktatásfejlesztés a SZIE Ybl Karán

2012.08.03. 13:47 eupp

SZIE Ybl logo.JPG

 

76 millió forintos támogatást nyert a Szent István Egyetem Ybl kara egy új, építési menedzsereket képző BSc szak létrehozására az Új Széchenyi Terv keretéből..

Az utóbbi évtizedekben egyre bonyolultabbá váló építések, beruházások olyan szakembereket kívánnak, akik átlátják a beruházások műszaki, jogi, gazdasági folyamatait, képesek a többi szakterülettel kommunikálni, és képesek a projekt érdekében megfelelő döntéseket hozni. Ezért a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara egy új BSc képzés, az „Építés Menedzsment” szak tananyagának kidolgozásába kezdett, amihez az egyetem 76 millió Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázatán.

A 80 millió Ft összköltségvetésű projekt keretében egy olyan hiánypótló BSc képzés indítása a cél, mely Európa számos országában és felsőoktatási intézményében évek óta sikeresen működik. Hazánkban jelenleg ilyen képzés még nem érhető el, annak ellenére, hogy a hazai építőipar is hatalmas igényt mutat a hasonló, komplex szaktudással rendelkező szakemberek iránt. Az indítandó szak megnevezése ÉPÍTÉS MENEDZSMENT (BSc) szak, angolul Construction Management.

A jelen projekt célja az indítandó szak legfontosabb 13 tananyagának kidolgozása a képzés tematikájának és a mai kor követelményeinek megfelelően. Valamennyi tananyag digitálisan, a pályázati útmutatóban meghatározott követelményeknek megfelelően, valamint az Építésszervezés I-IV című tananyagok magyar és angol nyelven készülnek el. A projekt keretében továbbá kidolgozzák a képzés teljes tematikáját, megtörténik az akkreditáció és elindítják az új szakot.

A projekt megvalósításában együttműködő partnerként részt vesz az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, valamint az Építéstudományi Egyesület. Továbbá a szak indításának tervezési időszakában a hasonló képzést folytató külföldi partnerintézmények szakvéleményeinek kikérése mellett, előzetesen az alábbi hazai cégeket, szervezeteket is bevonta az Egyetem a képzés iránti kereslet és a hazai hiányszaktudások feltérképezése érdekében: MÉK, MMK, FÖVOSZ, Hídépítő Zrt., Magyar Építő Zrt., Strabag Zrt.

Az Új Széchenyi Terv TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1 pályázata keretében megvalósuló fejlesztés 2012. március 1-én vette kezdetét és várhatóan 2013. december 31-én zárul. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás egyetem építőipar SZIE

A bejegyzés trackback címe:

https://ujszechenyiterv.blog.hu/api/trackback/id/tr764693987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása