HTML

Új Széchenyi Terv pályázati blog

Az Új Széchenyi Terv pályázatairól és az ÚSZT keretében megvalósuló fejlesztésekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

Linkblog

Hőszivattyúk és napkollektorok a mezőkövesdi üzemcsarnokban

2013.04.24. 16:14 eupp

A mezőkövesdi Jacsó Kft több mint 122 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv  telephelyfejlesztési  pályázatán. A 244 millió forint összköltségű projekt során egy új üzemcsarnokot adtak át.

Jacsó Kft. üzemcsarnok.jpg

Az autóalkatrész fémmegmunkálással foglalkozó Kft-nél az egyre nagyobb számú megrendeléseknek köszönhetően új és korszerűbb gépek beszerzése vált szükségessé, a cég ezért új gyártási eljárásokat vezetett be, amelyhez az új gépeket már nem tudta a meglévő üzemcsarnokban elhelyezni. Bővítésre, új üzemcsarnok építésére volt szükség.

A bővítési lehetőség további területvásárlással vált lehetővé az ingatlan észak-nyugati részén. A fémmegmunkáló profilja így az új üzemcsarnok megépítésével folytatódott. Az új egység az üzem szerves részévé vált, terei az üzemi folyamatok korábbi menetét és kapacitását bővítették. Az új épület 5m-es osztással, 13db keretállással, 60m hosszú, 20.41m széles egyedi acélpilléres, egyedi acéltartós hőszigetelt csarnokszerkezetként épült meg.

A teljes új csarnokrész 3 egységből áll. Az első részben a lángvágó lemezanyag daraboló műhely, a hátsó részben a rúdanyag daraboló gépek daruzott csarnoka került elhelyezésre. A középső rész kétszintes épületrész: alul koptató, csiszoló műhely, raktár és WC vizesblokk, a felső szinten öltöző és étkező, valamint dilatált födémszerkezeten a gépészeti helyiség került kialakításra. Az anyagmozgatás a daraboló üzemrészben futómacskás daruval történik, a többiben targoncával.

Az épület kupolás polikarbonát tetőmegvilágítást kapott, az épület előtt pedig szilárd burkolatú térburkolás található. A bejárati kapu felé eső részen hídmérleget építettek be. A terület közműellátása a korábbi hálózatok bővítésével történt meg, az épület energiaellátását, hő- és melegvíz ellátását megújuló energiaforrás hasznosításával, hőszivattyúk és napkollektorok beépítésével biztosították.

Szólj hozzá!

Címkék: mezőkövesd telephely autóalkatrész úszt fémmegmunkálás

A bejegyzés trackback címe:

https://ujszechenyiterv.blog.hu/api/trackback/id/tr715244934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása