HTML

Új Széchenyi Terv pályázati blog

Az Új Széchenyi Terv pályázatairól és az ÚSZT keretében megvalósuló fejlesztésekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

Linkblog

Új laboratóriuma lesz a Szent László Gimnáziumnak

2013.06.24. 16:28 eupp

B_tabla_Kobanya-Oveges_ESZA.jpgAz Új Széchenyi Terv keretében Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 284 millió forintot meghaladó támogatást nyert el a 100 %-os támogatással megvalósuló projektjéhez, melynek során megújítják a természettudományos oktatás módszertanát és eszközrendszerét a kerületi közoktatásban.

A „Kőbánya a kísérletező természettudományos oktatásért” című projekt célja a Budapest X. kerületi közoktatásban a természettudományos oktatás minőségi fejlesztése, melynek érdekében a Kőbányai Szent László Gimnáziumban egy természettudományos laboratórium kerül kialakításra a meglévő felújításával, átalakításával, amelyet a laborkísérletekhez szükséges, legmodernebb eszközökkel szerelnek fel.

A Gimnázium szaktanárai a kerületi általános iskolák diákjainak demonstrációs órákat tartanak majd. Az elnyert összegből a szaktanárok továbbképzésére is sor kerül.

A projekt keretében a pedagógusok új, modern pedagógiai módszereket sajátítanak el, a Kőbányai Szent László Gimnázium módszertani és tudásközponttá válik az együttműködő – nagyrészt kerületi – általános iskolák részére is.

A kedvezményezettek az Új Széchenyi Terv „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című pályázati kiírásán nyerték el a 284 408 200 forint vissza nem térítendő, 100%-os támogatást.

A fejlesztés 2013. május 1-jén vette kezdetét és várhatóan 2014. október 31-én fejeződik be.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás természettudomány kísérletezés természettudományos oktatás Kőbánya X. Kerület Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kőbányai Önkormányzat Kőbányai Szent László Gimnázium laborkísérletek

A bejegyzés trackback címe:

https://ujszechenyiterv.blog.hu/api/trackback/id/tr265375964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása