HTML

Új Széchenyi Terv pályázati blog

Az Új Széchenyi Terv pályázatairól és az ÚSZT keretében megvalósuló fejlesztésekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

Linkblog

Felújították a Gan Menachem óvodát

2013.08.09. 19:53 eupp

Felújították a Gan Menachem óvodát.jpgAz üzemeltető Chabad Lubavits Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány 130 millió forintos uniós támogatást nyert el a projekthez az „Épületenergetikai fejlesztések” elnevezésű pályázati kiíráson.

Az Új Széchenyi Terv keretében az EMIH óvodájának 190 millió forintot meghaladó összköltségvetésű épületenergetikai felújítását valósították meg.

A több mint negyvenéves épület üzemeltetése már hosszú ideje nem volt gazdaságos, ezért a beruházás eredményeként komplex felújítás történt, teljes korszerűsítést hajtottak végre az EMIH Gan Menachem óvodában.

A beruházás során elvégezték a homlokzati hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtés és a használati melegvíz-ellátó rendszer átfogó korszerűsítését, valamint az ugyancsak időszerűvé vált tetőcserét is.

A projektnek köszönhetően energiatakarékos üzemmódra állhattak át, amitől évente négy-, ötmillió forint költségmegtakarítás, alacsonyabb karbantartási kiadás és nem utolsósorban kisebb károsanyag-kibocsátás várható.

A felújítás eredményeként nem csak a Tamási Áron utca árnyas fái alatt megbúvó óvoda üzemeltetője és tulajdonosa, hanem elsősorban az óvodát „használó” gyermekek és nevelőik tölthetik mostantól komfortosabb környezetben mindennapjaikat. A beruházással az épület nem csupán a funkcionalitás, de az esztétika és komfortosság szempontjait is szem előtt tartva jelentős értéknövekedésre tett szert.

A Környezet és Energia Operatív Program 5.3.0/A/09 „Épületenergetikai fejlesztések” elnevezésű pályázati kiírásán 130.357.185 forintos támogatást elnyert, 191.701.742 összköltségvetésű projekt 2013. január 18-án vette kezdetét és 2013. augusztus 9-én fejeződött be.

Szólj hozzá!

Címkék: Budapest épületenergetikai fejlesztés XII. kerület EMIH Chabad Lubavits Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány EMIH Gan Menachem Óvoda Gan Menachem Óvoda KEOP Tamási Áron utca

A bejegyzés trackback címe:

https://ujszechenyiterv.blog.hu/api/trackback/id/tr55454229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása